Parama dėkojame




Sprogimas

Seimo pirmininkė patvirtino: valdantieji telkia balsus atmesti veto dėl mokamų testų

telkiaSeimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen patvirtino, jog valdantieji telkia balsus siekdami atmesti prezidento Gitano Nausėdos veto dėl mokamų testų nepasiskiepijusiems darbuotojams.

Tuo pačiu Seimo pirmininkė teigia, jog pagrindinė priežastis atmesti veto yra siekis suvaldyti pandemiją, o ne noras laimėti politinę kovą.

„Taip, šitas klausimas yra svarbus mūsų daugumai, bet svarbus yra pandemijos valdymo klausimas, ir mes stengiamės užtikrinti, kad pakaktų balsų. (...) Tai, jog siekiame užtikrinti, kad valdančiosios daugumos atstovai dalyvautų posėdyje, nebūtų išvykę komandiruotes, yra susiję su atsakingu požiūriu į dabartinę situaciją“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Aš rytojaus balsavimą vertinu per pandeijos prizmę ir tikrai ne per kažkokios priešpriešos ar kovų, manau, kad tai visiškai antraeiliai dlaykai, o pirmeilis dlaykas yra pandemijos valsymas , tai yr amėginimai, priemonės, kuios užtikrintų, kad žmonės nenustoja siepytis ir viliuoti, kad me spo kelių savaitės pamatysime kreivė spasikeitimą ir pozityvia stendencijas, tam irekia įvairių spredimų, tiek paskarinimo, tiek ir sugriežtinimų 

Valdantieji telkia pajėgas balsavimui dėl prezidento veto nepasiskiepijusių darbuotojų mokamiems testams: norėdami dalyvauti svarbiame balsavime, kai kurie valdančiosios koalicijos atstovai atšaukia bei trumpina komandiruotes.

Kaip skelbia naujienų portalas „15min“, iš užsienio komandiruočių anksčiau grįžta užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, aplinkos ministras Simonas Gentvilas, o Seimo Žmogaus teisių komiteto vadovas Tomas Vytautas Raskevičius atšaukė komandiruotę.

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode