Sprogimas

Vyriausybė ketina griežtinti galimybių paso kontrolę, sako premjerės patarėja

ketinaVyriausybė ketina griežtinti galimybių paso kontrolę, reaguodama į pranešimus apie pažeidimus, sako premjerės Ingridos Šimonytės patarėja Živilė Gudlevičienė.

„Iš karto po tokių signalų ir Vyriausybė atkreipė dėmesį į tai, ir vakar buvome susitikę su kontroliuojančiomis institucijomis tą situaciją apžvelgti, patikros vyksta, tikrinama nemažai tų įstaigų, ir nusižengimų yra randama, bet būtent ir kalbėjome, kad tą kontrolę reikia stiprinti“, – penktadienį LRT sakė Ž. Gudlevičienė.

Premjerės patarėjos teigimu, „matome, ir iš iš pranešimų, ir iš pasisakymų viešoj erdvėj, kontrolė yra nepakankama, žmonės atsipalaidavo“.

Policijai praėjusį penktadienį šalyje įvykdžius patikrinimo akciją prekybos centruose, pradėti 38 ikiteisminiai tyrimai dėl naudojimosi svetimu galimybių pasu. Pareigūnai teigia patikrinę apie 11,7 tūkst. asmenų. 

Policija teigė pastaruoju intensyviai stebėjusi socialinę erdvę, gavusi informacijos apie neteisėtus veiksmus su galimybių pasais. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode