Sprogimas

Aukščiausiais balais mokyklą baigęs mažeikiškis: stengiausi ir dėl mamos

Šiemet mokslo pabaiga buvo kupina išbandymų abiturientams – ne tik nerimas dėl baigiamųjų egzaminų, bet ir nuotolinio mokymosi iššūkiai dėl COVID-19. Visgi atsirado ir tokių, kurie gali pasigirti gavę aukščiausią įvertinimą, tai yra 100 balų – už pasirinktą valstybinį egzaminą. Šimtukininkų gretas Lietuvoje šiais metais papildė Kajus Augustis, baigęs Mažeikių „Gabijos” gimnaziją.

Motyvavo artima aplinka


Visą vaikystę Kajus Augustis jautė palaikymą iš mamos, kuri nuolat primindavo, kad reikia kovoti už savo svajones. Tad atsidėkodamas už tokį atsidavimą ir palaikymą, jis dar mokykloje pasiryžo stropiai mokytis ir siekti puikių rezultatų, kad vėliau galėtų pasirūpinti ne tik savimi, bet ir savo motinos gerove.


Mažeikiškis pasakoja, kad didelės įtakos pasiekimams turėjo ir aplinka, kurią tikslingai kūrė, apsupdamas save palaikančiais, pagarbiais ir vertybes puoselėjančiais žmonėmis. Jam svarbūs žmonės nebijojo sukritikuoti, patarti ir visada padėdavo iškilus problemoms.
Netrūko palaikymo ir iš Mažeikių „Gabijos” gimnazijos auklėtojos Orintos Černauskienės. Vaikinas pažymi, kad auklėtoja labai juo rūpinosi, aptardavo ne tik pamokas ar užklasinius dalykus, bet ir savijautą. Taip pat, niekada nestokojo žodžio kišenėje ir tikėjo savo auklėtiniais. Auklėtoja drąsino sakydama: „geram žmogui pasaulyje sunku, bet geram žmogui viskas galiausiai bus gerai“. Šie žodžiai tapo paskata judėti pirmyn. K.Augustis yra be galo dėkingas mokytojai už tikėjimą, palaikymą ir įkvėpimą.


Siūlo rinktis, tai ko nori širdis


Pasiteiravus, ar visada jam mokslai sekėsi puikiai, K.Augustis patikina, jog mokantis mokykloje tikrai nebuvo idealus mokinys, tačiau laikui bėgant jis susitelkė ir mokslo pasiekimų rezutatai ėmė palaipsniui gerėti. Baigęs Mažeikių „Gabijos” gimnaziją aukščiausiais balais, šimtukininkas rinkosi studijas Mykolo Romerio universitete (MRU)ir pabrėžė, jog renkantis studijas labai svarbu įsiklausyti į save ir studijuoti tai, ko nori širdis. Įvertinęs programos studijų kokybę – jis pasirinko psichologijos studijas Vilniuje, šiame universitete. K.Augustis pasakoja, kad kai kurie mokiniai rinkosi studijas pagal kitų primestas rekomendacijas. „Žinau atvejų, kai pažįstami rinkosi būsimą profesiją, pagal tėvų ar antrosios pusės norus, taip pat ir pagal gyvenamąją vietą. Nemanau, kad verta tokiu būdu priimti sprendimą“, – mintimis dalinosi mažeikiškis. Jo siūlymu, geriausia yra įsiklausyti į save, savo norus, poreikius ir tikslingai bei nuosekliai siekti gerų rezultatų norimoje srityje.


Planuoja grįžti į gimtąjį miestą

Pasirinktam universitetui K.Augustis negaili gerų žodžių: „Turime darnią bendruomenę su puikia administracija, nuostabiais dėstytojais ir dar geresniais studentais. Džiaugiuosi būdamas šio universiteto dalimi“. Studentas tikina niekada nesudvejojęs savo sprendimu studijuoti MRU.

Baigęs studijas ir įgijęs vertingų žinių K.Augustis planuoja grįžti į Mažeikius ir prisidėti prie miesto gerovės. Pasak iš Mažeikių kilusio jaunuolio, geresnio miesto praleisti vaikystės ir pauglystės metams nerastų. Pagyrė ir gerai išvystytą Mažeikių infrastruktūrą. „Atrodytų mažas miestas, kuriame viskas pasiekiama ranka, tačiau tuo pačiu pakankamai didelis, turintis skirtingų parduotuvių, prekybos centrų taip pat koncertų salių, į kurias noriai atvyksta įvairūs atlikėjai. Mažeikiuose gausu parkų, kuriuose galima pasivaikščioti tiek draugiškai, tiek ir romantiškai“, – tikina jaunuolis. K.Augustis pasidžiaugia, jog Mažeikiai nuolat keičiasi, auga, tobulėja, tai suteikia norą pabaigus studijas grįžti ir prisidėti prie gimtojo miesto augimo.


Kaip sėkmingai pasiruošti egzaminams?


K.Augustis turi ir nuoširdžių patarimų dvyliktokams, kurie dar tik ruošiasi egzaminams. Jis pabrėžia, kad svarbiausia, norint pasiekti gerų rezultatų, yra susikaupimas. Ragina mokantis ar kartojantis išmoktus dalykus nustumti mobiliuosius telefonus į šalį: „Nepatikėsite, tačiau viena valanda, mokantis be trigdžių, yra žymiai vertingesnė už naktį praleistą su telefonu rankoje. Siekiant savo svajonės, jūsų susikaupimas yra labai svarbus, kadangi egzaminus laikome tam, kad turėtume atspirtį gyvenime ir galėtume ateityje rinktis, tai tarsi tramplynas į tolimesnę veiklą“. K.Augustis tikina, kad neverta susikoncentruoti į egzaminus, kaip į galutinį tašką, ar juo labiau kaip į duobę kelyje link savo tikslo: „kuo sėkmingiau ir geriau pasirodysite egzaminuose – būsite arčiau savojo tikslo”.


Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode