Sprogimas

Mokslininkai kviečiami kandidatuoti į Lietuvos mokslo tarybos valdybą

mokslinŠvietimo, mokslo ir sporto ministerija mokslininkus kviečia dalyvauti atrankoje į Lietuvos mokslo tarybos (LMT) valdybą. Paraiškas konkursui galima teikti iki 2022 m. rugpjūčio 18 d.

„Lietuvoje siekiame turėti aukščiausio lygio ekspertinę instituciją, galinčią prisidėti prie mokslo ir studijų, eksperimentinės plėtros kokybės tobulinimo. Neseniai priimti sprendimai dėl LMT stiprinimo, plečiant jos atsakomybes ir į vieną įstaigą sutelkiant mokslo politikos patariamąsias ir įgyvendinimo funkcijas. Prie įstaigos dar šiemet prijungta Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra, kuriamas naujas Mokslo ir studijų politikos komitetas, taip pat nuosekliai didiname mokslo finansavimą.

Mums reikalinga ir stipri LMT valdyba, kurioje dirbtų didelę patirtį sukaupę mokslininkai ir prisidėtų prie Lietuvos mokslo, jo tarptautiškumo augimo, veiksmingesnio mokslo politikos įgyvendinimo. Tad ieškome motyvuotų, ne tik šalies, bet ir užsienio mokslo sistemas išmanančių žmonių, kurie siektų geresnių pokyčių Lietuvos moksle“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministras Gintautas Jakštas.

LMT valdybai ieškomi keturi kandidatai, įgiję mokslo daktaro laipsnį, turintys tarptautinės bei darbo mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) srityje patirties, pasižymintys nepriekaištinga reputacija ir susipažinę su mokslo ir studijų teisiniu reglamentavimu bei MTEP plėtros tendencijomis.

Penktasis kandidatas į LMT valdybos nario poziciją turėtų būti su ne mažesne kaip trejų metų vadovaujamojo darbo patirtimi, taip pat pasižymėti nepriekaištinga reputacija ir būti susipažinęs su mokslo ir studijų teisiniu reglamentavimu bei MTEP plėtros tendencijomis.

Konkursui kandidatus gali siūlyti mokslo ir studijų institucijos, studentai, dėstytojai, mokslininkai ir jų bei kitų tyrėjų organizacijos. Savo kandidatūras į valdybos narius taip pat gali iškelti patys mokslininkai.

LMT valdyba susideda iš septynių narių, dalis jų – tarptautinės darbo patirties turintys mokslininkai. Į valdybą po vieną narį deleguoja Švietimo, mokslo ir sporto bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, penki nariai renkami atrankos būdu.

LMT valdyba renkama penkerių metų kadencijai. Ji tvirtina institucijos ilgalaikę strategiją bei strateginius veiklos planus, metinę veiklos ataskaitą, ekspertų komitetų pirmininkus ir narius, atlieka kitas funkcijas.

LMT pataria mokslo ir studijų politiką formuojančioms institucijoms, teikia išvadas bei rekomendacijas dėl MTEP, moksliniais tyrimais grįstų inovacijų bei aukštojo mokslo ir mokslininkų rengimo politikos formavimo ir įgyvendinimo. Taip pat formuoja moksliniams tyrimams ir eksperimentinei plėtrai palankią aplinką, skatina MTEP veiklos kokybę bei šios veiklos rezultatų perdavimą visuomenei.

Išsami informacija apie konkursą pateikiama Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos interneto svetainėje.

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode