Sprogimas

Neeilinis reginys: Lietuvos ir Danijos boksininkai susikaus ringe po atviru dangumi

Bokso gerbėjai laiko sugniaužę kumščius, kad rugsėjo 11-ąją nebūtų lietaus. Marijampolės „Sūduvos“ futbolo stadione, po atviru dangumi įrengtame bokso ringe, jų laukia išskirtinis renginys. Pirštines po atviru dangumi surems Lietuvos ir Danijos bokso rinktinės. Iš viso vyks 8 boksininkų kovos.

Pirmą kartą tarpvalstybiniame susitikime Lietuvos ir Danijos rinktinės susitiko 2020 metų gruodžio mėn. Danijos Vailės mieste, praneša Lietuvos bokso federacija (LBF). Atkakliai ir permainingai vykusi dvikova nugalėtojo neišaiškino. Lietuviai ir danai iškovojo po penkias pergales ir susitikimas baigėsi lygiosiomis 5:5.

„Tikimės, kad namų sienos ir į stadioną susirinkę sirgaliai padės iškovoti pergalę. Tarpvalstybiniuose susitikimuose, kur susitinka dvi rinktinės, kiekvienoje kovoje gali sirgti už savo šalies boksininkus. To nėra nei pasaulio, nei Europos čempionatuose. Galimybė kiekvienoje kovoje palaikyti savo šalies boksininką traukia žiūrovus stebėti tokias varžybas“, – sakė LBF prezidentas Darius Šaluga.

„Didžiulio dėmesio sulaukė Lietuvoje anksčiau vykę mūsų rinktinės susitikimai su Ukrainos, Lenkijos ir Suomijos nacionalinėmis komandomis. Tikimės ne mažesnio dėmesio ir Marijampolėje, kur laukia ne tik intriguojančios kovos, bet ir neįprastoje vietoje – stadione po atviru dangumi įrengtas bokso ringas“, – pridūrė D.Šaluga.

Daugiausia intrigos laukiama svorio kategorijoje iki 60 kg, kur susitiks Lietuvos ir Danijos rinktinių lyderiai Edgaras Skurdelis ir Dannis Jensenas. Susitikime Danijoje pergalę taškais 2:1 išplėšė varžybų šeimininkas.

Svorio kategorijoje 64 kg Modestas Žmuidina susitiks su Frederiku Jensenu, iki 67 kg Laimonas Raibikis pirštines surems su Allanu Malla. Iki 71 kg Saimonas Banys kovos su Sebastianu Terteryanu.

Iki 75 kg koronavirusu susirgusį daugkartinį Lietuvos čempioną Vytautą Balsį pakeitęs Deividas Ratovičius kovos su Nickiu Molleriu Nielsenu. Robertas Liorančas (iki 80 kg) pirštines surems su Amre Allmanu, o Tadas Tamašauskas (iki 86 kg) kovos su Danieliu Nkole.

Sunkiausioje virš 92 kg svorio kategorijoje Jonas Jazevičius susitiks su Mykola Piddubnu.

„Lietuvos rinktinei tai bus pirmos varžybos naujame olimpiniame cikle. Jomis pradėsime pasirengimą spalio mėnesį Belgrade prasidėsiančiam pasaulio čempionatui. Jame varžybos vyks pagal pakeistas svorio kategorijas. Pagal jas dabar formuojame ir Lietuvos rinktinę“, – pabrėžė Lietuvos vyrų rinktinės treneris Vidas Bružas.

„Susitikimas su Danijos rinktine bus geras jėgų patikrinimas ir matysime, kurie boksininkai sudarys mūsų rinktinės branduolį. Vėliau prieš pasaulio čempionatą dar rengsime treniruočių stovyklas Druskininkuose ir Sakartvele“, – pridūrė V.Bružas.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode