Parama dėkojame




 

Ekonominiam lyčių skirtumui panaikinti prireiks net 170 metų, nes pažanga siekiant panaikinti šį skirtumą „gerokai sulėtėjo“, teigiama Pasaulio ekonomikos forumo (WEF) parengtoje ataskaitoje.

Nepaisant to, kad moterys įgyja vis geresnį išsilavinimą ir pasivijo ar net pralenkė vyrus 95-iose šalyse, jos vis dar uždirba mažiau ir dirba ilgiau. Tarp moterų didesnė tikimybė, kad jos neturės darbo, ir egzistuoja gerokai mažesnė tikimybė, jog moteris užims aukštesnes vadovaujančias pareigas, teigiama ataskaitoje.

WEF nuo 2006 metų fiksavo ekonominius lyčių skirtumus keturiose srityse – švietimo, sveikatos apsaugos, ekonominių galimybių ir politinės galios. Ekonomika yra vienintelė sritis, kurioje pasiekta pažanga nyksta.

Minėtoje ataskaitoje nurodoma, kad moterys vidutiniškai dirba 50 minučių per parą ilgiau už vyrus ir per metus dirba 39 dienomis daugiau.

„Pažanga siekiant ekonominės lygybės gerokai sulėtėjo. Šiuo metu skirtumas sudaro 59 proc. ir yra didžiausias nuo 2008 metų“, – konstatuojama WEF ataskaitoje.

Didžiausia ekonominė lygybė tarp lyčių egzistuoja Skandinavijos šalyse – Islandijoje, Suomijoje, Norvegijoje ir Švedijoje.

Ženeva, spalio 29 d. (AFP–BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode