Sprogimas

 

Apie 20 žmonių buvo sužeisti, kai oro bendrovės „American Airlines“ laineris „Boeing 767“ penktadienį užsiliepsnojo mėgindamas pakilti skrydžiui į Majamį iš O'Hare'o (O'Haro) oro uosto Čikagoje, pranešė kompanija.

Gaisras įsiplieskė, kai „American Airlines“ 383-ojo reiso lėktuvas buvo ant vieno judriausių JAV oro uostų tako. Tuo metu jame buvo 161 keleivis ir devyni įgulos nariai.

„Į kelias ligonines išvežėme apie 20 lengvai sužeistų pacientų“, – per spaudos konferenciją sakė Čikagos ugniagesių departamento atstovas Juanas Hernandezas (Chuanas Fernandesas).

Pasak jo, daugelis sužeistųjų susimušė arba susižeidė kojas, evakuodamiesi iš lainerio avarinėmis čiuožynėmis.

„Rūpinamės savo klientais ir įgula bei iš naujo skirstome keleivius kitam skrydžiui į Majamį šį vakarą“, – sakoma avialinijų pranešime.

Pastarojo incidento priežastis kol kas neaiški, o Federalinė aviacijos administracija (FAA) ir bendrovė pateikė nesutampančios informacijos.

Pasak FAA sprogo lėktuvo padanga, bet „American Airlines“ atstovas Tony Molinaro (Tonis Molinaras) naujienų agentūrai AFP sakė, kad ši informacija tėra preliminari, paremta pirminiais pilotų pranešimais.

Atskirame bendrovės rašytiniame pranešime nurodoma, kad gaisras kilo dėl „priežasties, susijusios su varikliu“.

Čikagos ugniagesių departamento oro uostų operacijų pareigūnas Timothy Sampey (Timotis Sampis) sakė, kad užsidegė vienas iš lėktuvo variklių.

„Įvyko nemažas gaisras dešinėje lėktuvo pusėje, – nurodė jis. – Įvyko reikšmingas degalų nuotėkis.“

Pareigūnai nepaaiškino šio nuotėkio priežasties, bet nurodė, kad bus atliktas išsamus tyrimas.

Netoliese buvę žmonės paskelbė nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose matomi iš lainerio virstantys juodi dūmai.

Viename vaizdo įraše matosi, kaip keleiviai leidžiasi avarinėmis čiuožynėmis ir bėga nuo lainerio, o lėktuvo dešinėje matėsi dūmai ir liepsnos.

Lėktuvą buvo apsupusios gelbėtojų brigados. Lainerio korpusas neatrodė smarkiai apgadintas, bet jo dešinė pusė ir dešinys sparnas buvo aprūkę.

FAA nurodė tirianti incidentą, apie kurį taip pat buvo informuotas Nacionalinis transporto saugumo biuras (NTSB).

Skrydžių tvarkaraštis O'Hare'o oro uoste nesutriko.

Čikaga, Ilinojus, spalio 29 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode