Sprogimas

 Aviacijos smūgiai, kurių taikiniu tapo viena mokykla Sirijos sukilėlių kontroliuojamoje teritorijoje Idlibo provincijoje žuvo 22 vaikai ir šeši mokytojai, trečiadienį pranešė Jungtinių Tautų vaikų teisių agentūra UNICEF.

„Tai tragedija. Tai papiktinimas. Ir jeigu (šie antskrydžiai) tyčiniai, tai yra karo nusikaltimas“, – sakė UNICEF direktorius Anthony Lake'as (Entonis Leikas).

 

Padėtį Sirijoje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad „karo lėktuvai – Rusijos arba Sirijos – surengė šešis smūgius“ Haso kaime, įskaitant vieną mokyklos kompleksą, kur žuvo 11 moksleivių.

Pasak A.Lake'o, mokykla buvo „atakuojama pakartotinai“. Jis pridūrė, kad šie smūgiai galbūt buvo pražūtingiausia ataka prieš mokyklą nuo pat Sirijos karo pradžios prieš daugiau kaip penkerius metus.

Socialiniuose tinkluose buvo išplatinta šiurpi nuotrauka, kurioje matyti nutraukta vaiko ranka, dar gniaužianti dulkinos juodos kuprinės diržą.

„Kada pasaulio pasibjaurėjimą tokiu barbariškumu atitiks primygtiniai reikalavimai, kad visa tai turi liautis?“ – klausė UNICEF direktorius.

Paklaustas apie šią ataką, Rusijos ambasadorius Vitalijus Čiurkinas atsakė: „Tai siaubinga, siaubinga. Tikiuosi, mes su tuo nesusiję.“

„Man nelengva pasakyti „ne“, bet esu atsakingas žmogus. Man reikia palaukti, ką pasakys mūsų gynybos ministras“, – jis sakė žurnalistams.

Galingosios Vakarų šalys ir žmogaus teisių organizacijos kaltino Sirijos vyriausybės pajėgas ir jų sąjungininkę Rusiją, kad jos vykdo beatodairiškas atakas prieš civilinės infrastruktūros objektus.

Jau per 300 tūkst. žmonių žuvo, o daugiau kaip pusė Sirijos gyventojų buvo priversti palikti savo namus nuo šio konflikto pradžios 2011 metų kovą.

Jungtinės Tautos, spalio 26 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode