Parama dėkojame




Pakistano pietvakariuose mažiausiai 58 žmonės žuvo, o dar per dešimtys buvo sužeisti per naktinį kovotojų antpuolį prieš vieną policijos akademiją, antradienį pranešė pareigūnai ir paskelbė, kad atsakomoji karinė operacija jau baigta.

Ataka prieš Beludžistano policijos kolegiją, esančią už maždaug 20 km į rytus nuo provincijos sostinės Kvetos, prasidėjo pirmadienį apie 23 val. 10 min. vietos (1 val. 10 min. Lietuvos) laiku, o šūvių papliūpos aidėjo kelias valandas.

Beludžistano provincijos vidaus reikalų ministras Sarfarazas Bugti (Sarfarazas Bugtis) sakė žurnalistams, antradienį paryčiais susirinkusiems toje mokykloje, kad didelį kompleksą atakavo trys kovotojai, apsijuosę mirtininkų diržais su sprogmenimis.

Anksčiau buvo skelbta, kad buvo 5-6 užpuolikai.

"Jie pirmiausiai puolė bokštelyje budėjusį sargybinį, per susišaudymą jį nukovė ir sugebėjo patekti į akademijos teritoriją", - aiškino pareigūnas.

"Anksti ryte buvome informuoti apie naujausią aukų skaičių - 58 žmones, žuvusius per ataką praeitą naktį", - Kvetos vyriausybinėje ligoninėje naujienų agentūrai AFP sakė gydytojas Nasiras Sumalani (Nasiras Sumalanis).

Pasak S.Bugti, dar apie 118 žmonių buvo sužeisti, bet ministras įvardijo mažesnį aukų skaičių - 44 žmones.

Per atsakomąją operaciją pagrindinį vaidmenį atlikusių Beludžistano sukarintų Sienos apsaugos korpuso pajėgų vadas generolas majoras Sheras Afganas (Šeras Afganas) sakė, kad šis "puolimas buvo baigtas maždaug po trijų valandų, kai mes atvykome".

Jis pridūrė, kad pasiklausyti pokalbiai rodo, kad užpuolikai priklausė su Pakistano Talibanu susijusios kovotojų grupuotės "Lashkar-e-Jhangvi" Al Alimi (Alimio) brigadai.

"Jie palaikė ryšį su elementais Afganistane", - aiškino jis. Visgi ši grupuotė neprisiėmė atsakomybės už ataką.

Pasak S.Bugti, užpultame komplekse buvo apie 700 policijos kursantų. Šimtai jų buvo išgelbėti.

Kveta, Pakistanas, spalio 25 d. (AFP-BNS).

AFP-Scanpix nuotr.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode