Parama dėkojame




Sprogimas

 Europos Sąjunga (ES) nori, kad Vokietijos automobilių milžinė „Volkswagen“ klientams suteiktų papildomas garantijas, kad remonto darbai, kuriuos atliekant iš automobilių bus pašalinti taršos rodiklius klastojantys įtaisai, bus veiksmingi ir įvykdyti laiku.

Europos Komisija automobilių gamintojai nusiuntė laišką, kuriame ją ragina padaryti daugiau dėl savo Europos Sąjungos klientų, kurie yra nepatenkinti, nes įmonė savo JAV klientams pasiūlė geresnes sąlygas, pareiškė vienas Komisijos pareigūnas, atsisakęs nurodyti savo vardą.

„Norime, kad „Volkswagen“ garantuotų – teisiškai įpareigojančiu būdu ir be jokių terminų, – kad remontas bus veiksmingas ir neturės jokio neigiamo poveikio“, – pareiškė pareigūnas, citavęs už teisingumą ir vartotojų apsaugą atsakingos Komisijos narės Veros Jourovos (Veros Jurovos) laišką.

Laiške įmonė taip pat paraginta imtis veiksmų savanoriškoms kompensacijoms išmokėti ir apsvarstyti galimybę išpirkti į vadinamąjį dyzelgeitą patekusius automobilius, pridūrė pareigūnas.

2015 metų rugsėjį „Volkswagen“ pripažino, kad milijonuose automobilių su dyzeliniais varikliais įrengė vadinamuosius išderinimo įtaisus, kurie atpažįsta automobilių testavimo aplinką ir joje gerokai sumažina automobilių išmetamų dujų kiekius, kad jie atitiktų reikalavimus.

Briuselis dėl „dyzelgeito“ sulaukia nemažai kritikos, nes nesiima ryžtingų veiksmų. Tuo tarpu Jungtinės Valstijos ne tik demaskavo šias manipuliacijas, bet ir išsireikalavo iš „Volkswagen“ 16,5 mlrd. JAV dolerių (14,8 mlrd. eurų).

Komisija skundžiasi, jog šiuo metu neturi įgaliojimų daryti „Volkswagen“ spaudimą ir tegali raginti valstybes nares taikyti ES įstatymus.

„Volkswagen“ tikina, kad sutaisys į skandalą Europoje patekusius automobilius, ir teigia, kad greitai bankrutuotų, jeigu kiekvienam tokio automobilio savininkui Europoje sumokėtų bent menką dalį sumos, kurią pažadėjo sumokėti JAV vairuotojams.

„Mums reikia įrodymų, kad tai iš tiesų gali būti padaryta. „Volkswagen“ turi mus įtikinti, kad visi automobiliai iš tiesų bus suremontuoti iki 2017 metų rudens“, – pareiškė Komisijos pareigūnas.

Briuselis, spalio 24 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode