Parama dėkojame




Sprogimas

Visą savaitgalį Romoje, nuo penktadienio iki sekmadienio, vyks Chorų jubiliejus, vienas iš šventųjų Gailestingumo metų renginių. Kaip praneša organizatoriai, į miestą atvyksta virš 10 000 dalyvių: parapijų, bažnyčių, katedrų chorai, bet ne tik – visi pasauliečiai, vienuoliai ar kunigai, kurie aktyviai dalyvauja liturginiame gyvenime: vargonininkai, muzikantai, sakralinės muzikos mokyklų kolektyvai, mėgėjai, dirigentai, liturginių komisijų nariai.

Penktadienį numatyta konferencija, kuriame liturgijos ekspertai perskaitys keturis pranešimus. Popiežiaus liturginių apeigų vadovas mons. Guido Marini kalbės apie „Choro vaidmenį apeigose“, garsiosios Siksto koplyčios kapelos dirigentas mons. Massimo Palombella nagrinės „Tradiciją ir reformą liturginėje muzikoje“, Popiežiškojo sakralinės muzikos instituto direktorius mons. Vincenzo di Gregorio atsakys į klausimą apie tai, „Kokia turi būti liturginė muzika“, apie giesmių parinkimo kriterijus, o garsus menininkas ir teologas t. Marko Ivan Rupnik apmąstys „Muziką, kaip Dievo grožio kontempliaciją“.

Šeštadienį visi Chorų jubiliejaus dalyviai ateis į šv. Petro aikštę, kurioje vyks popiežiaus Pranciškus Jubiliejinių metų audiencija. Po pietų visi chorai ir choristai susirinks Pauliaus VI salėje, Vatikane, bendram koncertui. Kiekvienas esantis salėje galės įsilieti į giesmių giedojimą, vedant pagrindiniam iš keturių šimtų asmenų sudarytam chorui.

Sekmadienio ryto programoje numatyta piligrimystė ir šventųjų Durų šv. Petro bazilikoje kirtimas, Mišios bazilikoje, vadovaujant Popiežiškosios naujojo evangelizavimo tarybos pirmininkui arkv. Rino Fisichella, dalyvavimas vidudienio maldoje, kurią ves popiežius Pranciškus. Tai bus paskutinė oficialiosios programos dalis, po kurios Chorų jubiliejus baigsis. 

Vatikano radijas

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode