Parama dėkojame




Sprogimas

Dubajuje pradėjo kursuoti nedideli autonominiai autobusai. Iš pradžių jie bus vieną mėnesį bandomi, o vėliau tikimasi, jog tokie elektriniai autobusai kursuos visame mieste.

Ketvirtadienį pradėję važinėti dešimties vietų autonominiai autobusai keleivius veš tik maždaug 700 metrų gatve Dubajaus centre netolo didžiausio pasaulyje bokšto „Burj Khalifa“.

Tokias transporto priemones kartu sukūrė Prancūzijos kompanija „Easyaz Mile“ ir Dubajuje veikianti įmonė „Omnix“. Nedidelis autobusas yra varomas elektra ir išvysto didžiausią 40 km per valandą greitį.

Kūrėjų teigimu, šiuolaikinės aplinkos stebėjimo technologijos dėka, autobusas pritaiko greitį prie aplinkos ir net gali visiškai sustoti, jeigu per kelią eina pėstysis. Autobusą taip pat galima užprogramuoti taip, kad jis važiuotų pro pagrindines Dubajaus įžymybes, teigiama emyrato Kelių transporto tarnybos pranešime.

Ketvirtadieninis bandymas buvo „pirmas ir labai svarbus etapas mums siekiant įtraukti tokio tipo transporto priemones į Dubajaus transporto tinklą“, – sakė tarnybos atstovas Ahmedas Bahrozyanas (Ahmedas Barozianas).

Tarnybos vadovas Mattaras al-Tayeras (Mataras al-Tajeras) teigė, kad tikslas yra iki 2030 metų automatizuoti ketvirtadalį Dubajaus transporto sistemos.

Dubajus, rugsėjo 2 d. (AFP-BNS).

AFP-Scanpix nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode