Parama dėkojame




Sprogimas

 

Baltieji Rūmai antradienį pareiškė, jog tebesitiki iki šių metų pabaigos užbaigti derybas dėl Europos Sąjungos (ES) ir JAV laisvosios prekybos sutarties.

„Mūsų pozicija šiuo klausimu nepasikeitė, – pareiškė Baltųjų Rūmų atstovas spaudai Joshas Earnestas (Džošas Ernestas). – Mes ir toliau dirbame, siekdami tikslo užbaigti tas derybas iki šių metų pabaigos.“

Pasak J. Earnesto, prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) artimiausiomis savaitėmis nusiųs savo vyriausiąjį prekybos atstovą į Europą tolesnių derybų.

„Yra svarbių susitarimo aspektų, dėl kurių reikia susiderėti, ir būtent todėl prezidentas už poros savaičių siųs savo prekybos ambasadorių, Mike Fromaną (Maiką Fromaną) į Europą tęsti tų derybų“, – pareiškė jis.

Kiek anksčiau antradienį Prancūzijos prezidentas Francois Hollande (Fransua Holandas) pareiškė, kad susitarimas nebus pasiektas, bent iki B. Obamos kadencijos pabaigos sausio mėnesį, o Prancūzijos jaunesnysis prekybos ministras Matthiasas Feklis ( Matijasas Feklis) paragino sustabdyti derybas.

ES ir JAV derybas dėl Transatlantinės prekybos ir investicijų partnerystės (TTIP) sutarties pradėjo dar 2013 metais. Ja siekiama prieš ateinančių metų sausį pasibaigiant JAV prezidento B. Obamos kadencijai sukurti didžiausią pasaulyje laisvosios prekybos zoną.

Tačiau derybos stringa, ES šalių nuogąstaujant, jog toks susitarimas pakenks ES standartams svarbiose srityse, tokiose kaip sveikata ir socialinė gerovė.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode