Sprogimas

laidusJAV Merilando valstijoje ankstų pirmadienio rytą iš nedidelio lėktuvo, keliomis valandomis anksčiau įstrigusio tarp elektros laidų, buvo išgelbėti du žmonės. 

Lėktuvui įsipainiojus į 30 metrų aukštyje esančius elektros laidus, apylinkėse nutrūko elektros energijos tiekimas.

Montgomerio apygardos ugniagesių vadas Scottas Goldsteinas (Skotas Goldsteinas) pranešė, kad pirmasis žmogus iš lėktuvo buvo išgelbėtas 0 val. 25 min. vietos (7 val. 25 min. Lietuvos) laiku, o antrasis – 0 val. 36 min. vietos (7 val. 36 min. Lietuvos) laiku. 

S. Golsteinas nenurodė, kuris iš šių vyrų, kuriuos Merilando valstijos policija įvardijo kaip 65-erių pilotą Patricką Merkle'ą (Patriką Merklą) iš Vašingtono ir 65-erių keleivį iš Luizianos Janą Williamsą (Džaną Viljamsą), buvo išgelbėtas pirmas.

S. Golsteinas pridūrė, kad abu vyrai avarijos metu patyrė „rimtų sužalojimų“, be to, buvo smarkiai sušalę. 

Pilotas ir keleivis buvo išvežti į vietos traumatologijos centrą su gyvybei nepavojingais sužeidimais, pridūrė apygardos ugniagesių vadas. 

Federalinė aviacijos administracija (FAA) išplatintame pareiškime nurodė, kad vienmotoris lėktuvas „Mooney M20J“, išskridęs iš Vait Pleinso Niujorko valstijoje, sekmadienį apie 17 val. 40 min. vietos (pirmadienį 0 val. 40 min. Lietuvos) laiku atsitrenkė į laidus šalia elektros linijos bokšto. Incidentas įvyko netoli aviacijos parko 69 tūkst. gyventojų turinčiame Geitesbergo mieste, maždaug už 39 km į šiaurės vakarus nuo Vašingtono. 

Prieš gelbėjimo operaciją S. Goldsteinas sakė, kad komunalinių paslaugų rangovams pirmiausiai reikia įžeminti aukštos įtampo laidus, kad gelbėtojai galėtų saugiai dirbti. Tada ugniagesių komanda, pasitelkusi autokopėčias arba kraną, turėjo stabilizuoti lėktuvą pritvirtindami jį grandinėmis arba diržais prie elektros linijos bokšto.

Kai lėktuvas bus stabilesnis, gelbėtojai panaudos kraną arba autokopėčias, kad ant žemės saugiai nukeltų žmones, sakė S. Golsteinas.

Operacijos metu gelbėtojai periodiškai susisiekdavo mobiliuoju telefonu su įstrigusiais asmenimis. 

Incidento vietoje užfiksuotame vaizdo įraše matomas nedidelis baltas lėktuvas, kabantis ant laidų prie vieno elektros perdavimo linijos bokšto. 

Komunalinių paslaugų bendrovė „Pepco“ pranešė, kad Montgomerio apygardoje be elektros liko apie 120 tūkst. vartotojų.

S. Goldsteinas sakė, kad nukėlus lėktuvą elektros laidai bus iš naujo sujungti.

Taip pat paskelta, kad dėl elektros tiekimo sutrikimų Montgomerio apygardos mokyklos pirmadienį nedirbs. 

Avarijos priežastis vis dar neaiški. FAA ir Nacionalinė transporto saugos valdyba (NTSB) tirs, kas tiksliai nutiko.

Redaktorė Miglė Giri

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode