Sprogimas

Norvegijos ministrė pirmininkė Erna Solberg (Erna Sulberg) penktadienį pranešė, kad dauguma šioje Skandinavijos šalyje nacionaliniu mastu galiojančių suvaržymų dNorvegijos ministrė pirmininkė Erna Solberg (Erna Sulberg) penktadienį pranešė, kad dauguma šioje Skandinavijos šalyje nacionaliniu mastu galiojančių suvaržymų dėl COVID-19 netrukus bus sušvelninti.

Tarp atšaukiamų ribojimų – specialūs reikalavimai aptarnaujant klientus restoranuose ir 1 m fizinio atstumo taisyklė. Maitinimo įstaigos, barai ir naktiniai klubai galės dirbti po vidurnakčio, mokyklos ir vaikų darželiai vėl galės grįžti prie kontaktinio darbo, o „rankų paspaudimai vėl bus leidžiami“, besišypsodamas sakė sveikatos apsaugos ministras Bentas Hoeie (Bentas Hiojė).

 

Jis pabrėžė, kad Norvegijoje bus „padidinta parengtis“ ir kad pablogėjus epidemiologinei padėčiai bus įvedami lokalūs apribojimai.

Norvegija taps jau antrąja suvaržymus atšaukusia Šiaurės valstybe; pirmoji tokį žingsnį rugsėjo 10 dieną žengė Danija.

Oficialiais duomenimis, daugiau kaip 76 proc. visų 5,3 mln. Norvegijos gyventojų yra paskiepyti bent viena vakcinos doze, o beveik 70 proc. – abiem.

SAM asociatyvi nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode