Sprogimas

Seimas balsuos dėl nepaprastosios padėties pratęsimo, siena bus užverta Rusijos piliečiams

balsuosSeimas antradienį planuoja balsuoti dėl nepaprastosios padėties pratęsimo, į šalį bus uždrausta atvykti Rusijos piliečiams.

Parlamentas balsuos dėl Vyriausybės teikiamo nutarimo, kuriuo nepaprastoji padėtis įvedama iki gruodžio 16 dienos 24 valandos.

Nepaprastoji padėtis galios nebe visoje šalyje, kaip šiuo metu, o tik pasienyje su Rusija ir Baltarusija ir pasienio kontrolės punktuose, esančiuose ne pasienio ruožo teritorijoje, tai yra Vilniaus ir Kauno oro uostuose, Vilniaus geležinkelio stotyje, kt. 

Taip pat Lietuvai, Latvijai, Estijai bei Lenkijai sutarus neįleisti Rusijos piliečių, nuo rugsėjo 16 dienos bus ribojamas jų įleidimas į šalį.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba turės užtikrinti, jog per Europos Sąjungos (ES) išorės sieną į Lietuvos teritoriją būtų įleidžiami tik Vyriausybės nustatytus kriterijus atitinkantys Rusijos piliečiai.

Šalys praėjusią savaitę pareiškė, kad keliavimas ES yra privilegija, o ne žmogaus teisė, ir nepriimtina, kad valstybės agresorės piliečiai gali laisvai keliauti po Europą, o tuo metu žmonės Ukrainoje yra kankinami ir žudomi.

Turizmo, kultūros, sporto ir verslo tikslais keliaujančių Rusijos piliečių atvykimas į Šengeno erdvę bus apribotas kiekvienai valstybei priėmus nacionalines laikinas priemones ir turi įsigalioti kiekvienoje iš jų atskirai iki rugsėjo 19 dienos. 

Lietuvoje sprendimas įgyvendinamas per nepaprastosios padėties nutarimą. Į šalį bus įleidžiami tik disidentai, laisvės kovotojai, nepriklausomi žurnalistai, kiti humanitariniais pagrindais atvykstantys žmonės bei jų šeimų nariai, taip pat ES piliečių šeimos nariai, jūrininkai, Kaliningrado tranzitu vykstantys žmonės, turintieji ilgalaikes „D“ kategorijos vizas.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode