Sprogimas

Pristatė gatvių apšvietimo modernizavimo galimybes

      Praėjusį antradienį Savivaldybės vadovams ir specialistams pristatytos gatvių apšvietimo modernizavimo galimybės, kurias pasiūlė UAB „Telekonta“ atstovai.

Supažindino su įmone

      Įmonės vykdantysis direktorius Virginijus Šniukas informavo, jog dabartiniu laikmečiu visoje Europoje akcentuojamas energijos taupymas, kuris aktualus ir Lietuvai: „Turime vieną iš geriausių telekomunikacijų tinklą, tačiau su gatvių apšvietimu esame vieni iš paskutiniųjų. Pagal prieš keletą metų atliktus tyrimus mažiausiai apšviestas Žemės kampelis yra Lietuva, Pabaltijo šalys, ir anksčiau ar vėliau šias problemas teks spręsti. Sprendimo būdus ir norime šiandien jums pristatyti. Nėra vieningos apšvietimo koncepcijos, todėl kiekviena savivaldybė, kiekviena teritorija apšvietimo problemą sprendžia savaip. Kai buvo modernizuojami miestai ir miesteliai iš europinių lėšų, pakeisti šviestuvai, stulpai, bet nepagalvota, kaip tą energiją taupysime, valdysime. Daugiausia valdoma senuoju būdu, todėl pradėjome dirbti šioje srityje. Priklausomai nuo kliento poreikių ar finansinių galimybių mes galime pasiūlyti sprendimus nuo paprasčiausio nuotolinio apšvietimo linijos įjungimo/išjungimo iki kiekvieno šviestuvo individualaus programinio ar nuotolinio valdymo bei visos techninės informacijos apie šviestuvo ar linijos techninius duomenis pateikimo realiu laiku.“

      Verslo plėtros direktorius Algirdas Leipus papasakojo, jog įmonė įsikūrusi daugiau kaip prieš 20 metų, veiklą pradėjo Šiauliuose nuo apsaugos sistemų. Per tuos metus labai išaugo ir atlieka daug kitokių darbų.

Apžvelgė taupymo būdus

      Po įmonės pristatymo A. Leipus papasakojo apie elektros energijos taupymo būdus, įrengiant atitinkamas gatvių apšvietimo valdymo sistemas. Pasak jo, naujos valdymos sistemos įrengtos Šiauliuose, dalyje Rūdės gatvės, ir Ignalinoje. Susipažinus su šiais pavyzdžiais, būtų galima spręsti Mažeikių gatvių apšvietimo modernizavimo problemas. Bendrovės atstovas apžvelgė gatvių apšvietimo valdymo būdus, pristatydamas kiekvieno iš jų privalumus ir trūkumus.

Žadėjo atsižvelgti

      Išklausę informaciją ir uždavę jiems rūpimus klausimus, susitikimo dalyviai sakė, jog Mažeikiams reikalinga gatvių apšvietimo modernizacija, tačiau tam reikalingi viešieji pirkimai, tad informacija pateikta laiku ir įmonė galės dalyvauti viešuosiuose rinkimuose bei pateikti savo pasiūlymą. Jei jis bus priimta, bus malonu bendrauti ir kurti naują gatvių apšvietimo valdymo sistemą.      

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode